Kuinka toimin ABC-latausasemalla? Tutustu latausetikettiin!

article-hero-image

Sähköauton lataaminen voi varsinkin alkuvaiheessa tuntua jännittävältä ja latausasemilla toimiminen herättää kysymyksiä. Koska on minun vuoroni? Kuinka kauan uskallan ladata autoani ruuhkahetkinä ilman, että jonottajien kiukkusuonet pullistelevat? Voiko latauspisteelle pysäköidä sähköauton ilman latausta? Muutamalla vinkillä ja latausasemaetiketin tuntemisella navigoit itsesi tuota pikaa takaisin matkan päälle hyvillä mielin.  

Kuinka toimit ABC-latausasemalla?  

  • Valitse lataushetki oikein. Kun olet matkan päällä tai hoitamassa arjen asioita, lataa autosi muun ajotauon lomassa, vaikka akku ei olisikaan vielä tyhjä. Hoida samalla ruokaostokset, lounas- tai kahvitauko tai hotelliin majoittuminen. Näin autossasi on aina mukavasti virtaa ja sinun ei ole pakko ladata ruuhkaisimpaan aikaan.  

  • Hoida sovellus maksukuntoon ajoissa. ABC-lataus maksetaan ABC-mobiililla tai uudemmilla latausasemilla myös korttimaksua käyttäen. Lataa ABC-mobiili puhelimeesi hyvissä ajoin, kirjaudu sisään ja lisää maksukortti. Tehokkaimmin hoidat latauksen käynnistämällä latauksen puhelimesta autossa istuessasi ja sen jälkeen nousemalla kytkemään latauskaapeli. Lataamista ja ABC-mobiilin käyttöä kannattaa harjoitella lähiasemalla ennen ensimmäistä pidempää matkaa. 

  • Odota latausvuoroasi muut huomioiden. Kuinka tiedän, koska on minun vuoroni ajaa latauspisteelle? Joillakin ABC-latausasemilla löydät jonotuskaistat latausta odottaville autoilijoille. Mikäli jonotuskaistoja ei ole, oman latausvuoron odottaminen tapahtuu tavallisissa parkkiruuduissa. Havainnoi ympäristöäsi ja katso, näkyykö lähistöllä muita latausvuoron odottajia. Epäselvissä tapauksissa kannattaa avata suu ja kysyä! Parhaassa tapauksessa pääset vaihtamaan kokemuksia toisten sähköautoilijoiden kanssa. 

  • Muistathan, että mikäli poistut jonottamisen ajaksi esimerkiksi ostoksille, muiden on vaikea arvata sinun jonottaneen latauspisteelle. 

  • Huomioi ladatessasi jonotilanne. Ruuhkaisimpina hetkinä on kohteliasta huomioida kanssa-autoilijat vapauttamalla latauspaikka seuraaville tarvitsijoille heti, kun oma varaustaso riittää kohteeseen tai seuraavaan tavoiteltuun lataustauon kohteeseen. 

  • Älä pysäköi autoasi latauspisteelle ilman, että lataat. Siirrä autosi normaaliin parkkiruutuun välittömästi latauksen jälkeen. Muistathan tämän myös ladatessasi hotellin latausasemalla! 

  • Mikäli sähköautossasi on akuston esilämmitysmahdollisuus suurteholatausta varten, hyödynnä sitä oman tarpeesi mukaan. Halutessasi nopean lataustauon ja hyvän lataustehon, varmistuu se esilämmittämällä akusto.  

  • Valitse väljempi latausasema. Ruuhkaisimmat ABC-latausasemat löytyvät usein suosittujen ABC Liikennemyymälöiden yhteydestä. Valitsemalla latauspisteen esimerkiksi läheisen Prisman parkkialueelta, voi lataamaan päästä jopa jonottamatta – ja kauppareissu hoituu kätevästi akun täyttymisen aikana. Muistathan, että löydät ABC-latausasemat myös useiden Sokos Hotellien yhteydestä? Katso kaikki ABC-latausasemat karttanäkymästä, autosi navigaattorista tai ABC-mobiilista.  

  • Asiakaspalvelu auttaa aina. Mikäli tarvitset apua, sähköauton lataaja saa yhteyden ABC-latauksen asiakaspalveluun vuorokaudenajasta riippumatta ja asiakaspalvelun puhelinnumero on selkeästi näkyvillä jokaisella latauspisteellä. Kiireetön palaute ja asiakaskysymykset on mahdollista jättää myös verkkosivujemme palautelomakkeen kautta tai ABC-mobiilissa. 

ABC-latausasemilla lataaminen on helppoa ja latausasemalla toimiminen sujuu, kun otat toiset sähköautoilijat huomioon. Monesti viereiseltä latauspisteeltä saattaa löytyä uutta ja hyödyllistä tietoa sähköautoilusta tai vaikkapa parhaat vinkit määränpäähän. Aloittelijan kannattaa reilusti kysyä, mikäli jokin askarruttaa. 

ABC-lataus on Suomen suurin teholatausverkosto ja yli 300 latausaseman ja 2000 latauspisteen voimin tuomme virtaa maanteille Hangosta Ivaloon. Löydät siis takuulla matkasi varrelle sopivan latausaseman.  Ongelmatilanteissa ABC-latauksen asiakaspalvelu on tukenasi vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä (puh. 010 768 0080). 

Ämnesområden

Även dessa kan vara av intresse för dig

Förmåner

google-play-badge
appstore-badge
footer-abc-logo